Fazuľový prívarok s pečeným mäsom
„Fazulový prívarok varili už naše babičky – rýchle, sýte a chutné jedlo, ktoré majú radi všetci milovníci tradičnej slovenskej kuchyne.“
Ingrediencie
Prívarok fazuľový
- 380 g fazuľa namočená deň vopred
- 1100 ml voda
- 700 g zemiaky očistené
- 500 ml smotana na varenie
- 2 pl múka hladká
- 1 pl kôpor čerstvý
- 1 ks citrón
- soľ
- bobkový list
- nové korenie
- 1 ks nastrúhaná mrkva
- 1 ks Cibuľa
- olej
Krkovička pečená
- 1 kg krkovička
- voda
- soľ
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- červená mletá paprika
- 5 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Deň vopred namočenú fazuľu dajte variť do vody spolu s bobkovým listom, novým korením a soľou. Varíme tak aby bola na tri štvrtiny uvarená.
Pridajte do fazule na kocky nakrájané zemiaky a varte spolu, kým zemiaky nie sú polomäkké.
Na oleji alebo masti osmažte nadrobno nakrajanú cibuľku dozlatista, potom pridajte nastrúhanú mrkvu a krátko spolu osmažte .
Osmaženú cibuľku s mrkvou pridajte do fazule so zemiakmi a varte spolu, kým je všetko mäkké.
V miske rozmiešajte smotanu s múkou, aby nevznikli hrudky, a pridajte do prívarku. Dobre premiešajte a nechajte prejsť varom.Prívarok zhustne a nakoniec pridajte kôpor a šťavu z citróna. Premiešajte, ochutnajte a prípadne dosoľte alebo dochuťte vegetou kto má rád .
Kým sa varí prívarok na panvicu dajte trochu masti,na roztopenú pridajte nakrajanú na hrubšie plátky krkovicu,pridajte koreniny,soľ a nadrobno nakrájaný cesnak,,podlejte troškou vody a uduste do mäkka. Počas dusenia mäsko raz obráťte .
Môžte servírovať,kto má rád a má veľký hlad papá s chlebíkom.Dobrú chuť prajem .