REKLAMA

Fantastická krémová karfiolová polievka

Jemná fit karfiolová polievku - trošku netradične. S týmto receptom to ale bude hračka!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 1 veľkú mrkvu Pridané do
  • 1 červenú cibuľu Pridané do
  • 2 stonky stonkového zeleru Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 karfiol Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 čl mletého čierneho korenia Pridané do
  • 1 čl mletej rasce Pridané do
  • 1 čl mletej kurkumy Pridané do
  • 12 čl celých koriandrových semienok Pridané do
  • čerstvú petržlénovú vňať alebo čerstvý koriander Pridané do
  • 112 litra kuracieho vývaru Pridané do
  • 3 pl kokosovej smotany (nemusí byť) Pridané do
  • 50 g plátkovej slaniny Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Do veľkého hrnca nalejeme olivový a slnečnicový olej, necháme zohriať. Ja som dnes po prvýkrát použila tento 28 cm, 5 litrový hrniec s pokrievkou, keďže mi doteraz chýbal poriadny polievkový hrniec. Môžete sa preto v najbližšej dobe tešiť na ďalšie parádne polievočky uvarené práve v ňom. ;-)

2. Krok

Začneme tým, že si ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme mrkvu a nakrájame ju na tenké polkolieska. Ošúpeme a nakrájame nadrobno tiež cibuľu, cesnak a zelerové stonky.

3. Krok

Do rozohriateho oleja pridáme mrkvu, cibuľu a zeler. Kým sa začína pražiť náš polievkový základ, umyjeme a očistíme si karfiól a nakrájame ho na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca a rovno pridáme aj cesnak, soľ, korenie, kmín, kurkumu a koriandrové semienka, ktoré si najprv rozpučíme stranou noža. Všetko za občasného miešania necháme opiecť na strednom plameni cca 3-4 minútky.

4. Krok

Po tomto čase ďalej nadrobno nakrájame petržlénovú vňať a vložíme ju do hrnca. Zalejeme kuracím vývarom, hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme za mierneho prebublávania 15-20 minút.

5. Krok

Hotovú polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame slaninku na tenké prúžky a necháme ju na troche oleja spiecť. (Mať nové superostré nože je vždy super pocit, ale treba s nimi zachádzať opatrne, inak sa môže stať takýto nepekný úraz).

6. Krok

Polievočku si rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a prakticky môžeme podávať. Kto však chce vyskúšať ešte netradičnejšiu chuť, môže pridať do polievky trochu kokosovej smotany (to je tá tuhá časť z kokosového mlieka), polievku opäť prochu premixovať a prehriať ju ešte za občasného miešania na pár minút.

7. Krok

Polievku podávame teplú a na vrch nezabudneme pridať aj pár kúskov opečenej slaninky. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov