REKLAMA

Zdroj: Piotr Krzeslak from Getty Images

Džem z bazy čiernej

Výborný džem z bazy čiernej, ktorý si v pohode pripravíte doma.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bazy čiernej Pridané do
  • 500 g cukru Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • 100 ml vody Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bobule otrháme.

2. Krok

Umiestnime ich do hrnca a pridáme šťavu z citróna. Varíme na strednom ohni asi 15 minút, kým bobule nezačnú púšťať šťavu.

3. Krok

Teraz pridáme cukor a varíme na miernom ohni ďalších 40 minút. Toto je kritický bod, kedy musíme dávať pozor, aby džem nepripálil. Odporúčam miešať každých pár minút.

4. Krok

Otestujeme hustotu džemu, a to tak, že džem musí na studenom tanieri rýchlo zhustnúť.

5. Krok

Poháre napĺňame po okraj, zatvárame a obrácame hore dnom. Takto necháme džem vychladnúť. Pri obrátení pohárov sa vytvorí vakuum, čo pomáha džemu dlhšie vydržať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4991 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Dezert

3863 receptov

Rýchle jedlá

4260 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Slovenská

1072 receptov

Večera

4707 receptov

Patizón

13 receptov