REKLAMA

Zdroj: LucaLorenzelli from Getty Images

Domáce briošky

Jednoduchý a chutný recept na prípravu mäkkých a lahodných domácich briošiek, ktoré sú ideálne pre sladké a výživné raňajky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 500 g Múka Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 20 g Pivovarské kvasnice Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do

Na kefovanie

  • 1 jednotka vajce Pridané do
  • 2 lyžice mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Do veľkej misy vložte múku, vytvorte dieru uprostred a rozdrobte kvasnice. Pridajte cukor, vlažné mlieko a zamiešajte.

2. Krok

Keď sa kvasnice rozpustia, pridajte dve vajcia, rozpustené maslo a štipku soli.

3. Krok

Dobre premiesajte, kým nezískate mäkké a pružné cesto. Misku zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, alebo kým sa objem cesta nezdvojnásobí.

4. Krok

Keď cesto nakysne, znova ho premiesajte na pomúčnenej ploche niekoľko minút, potom vytvarujte briošky a položte ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

5. Krok

Nechajte briošky kysnúť na plechu ďalších 20 minút. Medzitým, v malej mise rozšľahajte jedno vajce s dvoma lyžicami mlieka, potom potrite briošky touto zmesou.

6. Krok

Piecť v predhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov