![Domáce briošky Domáce briošky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rKycIril0WMLJcKoV9DIYCwxEms=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yfpyNTLuDjQ-RGdZDsb5/55abf001283d504bf8578bdf2a76b0.jpeg)
Zdroj: LucaLorenzelli from Getty Images
Domáce briošky
Jednoduchý a chutný recept na prípravu mäkkých a lahodných domácich briošiek, ktoré sú ideálne pre sladké a výživné raňajky.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g Múka
- 250 ml mlieko
- 100 g cukor
- 100 g maslo
- 20 g Pivovarské kvasnice
- štipka soli
- 2 ks vajcia
Na kefovanie
- 1 jednotka vajce
- 2 lyžice mlieko
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do veľkej misy vložte múku, vytvorte dieru uprostred a rozdrobte kvasnice. Pridajte cukor, vlažné mlieko a zamiešajte.
Keď sa kvasnice rozpustia, pridajte dve vajcia, rozpustené maslo a štipku soli.
Dobre premiesajte, kým nezískate mäkké a pružné cesto. Misku zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, alebo kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
Keď cesto nakysne, znova ho premiesajte na pomúčnenej ploche niekoľko minút, potom vytvarujte briošky a položte ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Nechajte briošky kysnúť na plechu ďalších 20 minút. Medzitým, v malej mise rozšľahajte jedno vajce s dvoma lyžicami mlieka, potom potrite briošky touto zmesou.
Piecť v predhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 20 minút.