REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca veľkonočná šunka

Uvarte si vlastnú domácu veľkonočnú šunku, bez ktorej sa nezaobíde žiadna veľkonočná návšteva.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 ks bravčové stehno Pridané do
  • 5 l voda Pridané do
  • 10 g sanitra dusičnan draselný Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 ks bobkový list Pridané do
  • jadlovec Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Mäso nasolíme a necháme 7 dní odpočívať v chlade. Každý deň musíme mäso obracať.

2. Krok

Pripravíme si nálev. Do hrnca nalejeme vodu, cesnak, korenie, jadlovec, bobkový list, cukor, soľ a sanitru.

3. Krok

Do vychladnutého nálevu vložíme mäso, ktoré je celé ponorené. Mäso močíme 7 až 9 dní a každý deň ho obraciame.

4. Krok

Po namočení vložíme mäso do sieťky na šunku a vyúdime ho - 3 dni.

5. Krok

TIP: Vyúdenú šunku môžeme zmraziť.

6. Krok

Varenie šunky Noc pred varením šunku namočíme a potom varíme približne 1 hodinu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov