REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca veľkonočná šunka

Uvarte si vlastnú domácu veľkonočnú šunku, bez ktorej sa nezaobíde žiadna veľkonočná návšteva.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 ks bravčové stehno Pridané do
  • 5 l voda Pridané do
  • 10 g sanitra dusičnan draselný Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 ks bobkový list Pridané do
  • jadlovec Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Mäso nasolíme a necháme 7 dní odpočívať v chlade. Každý deň musíme mäso obracať.

2. Krok

Pripravíme si nálev. Do hrnca nalejeme vodu, cesnak, korenie, jadlovec, bobkový list, cukor, soľ a sanitru.

3. Krok

Do vychladnutého nálevu vložíme mäso, ktoré je celé ponorené. Mäso močíme 7 až 9 dní a každý deň ho obraciame.

4. Krok

Po namočení vložíme mäso do sieťky na šunku a vyúdime ho - 3 dni.

5. Krok

TIP: Vyúdenú šunku môžeme zmraziť.

6. Krok

Varenie šunky Noc pred varením šunku namočíme a potom varíme približne 1 hodinu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4693 receptov

Mäsité jedlá

2205 receptov

Mascarpone

335 receptov

Dezert

3597 receptov

Lacné jedlá

1484 receptov

Nepečené

487 receptov

Večera

4405 receptov

Cestoviny

532 receptov