REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca šípková omáčka

Pripravte si doma pravú šípkovú omáčku. Výborne sa hodí k mäsu alebo rybám.

REKLAMA
Ako sušiť šípky? Poznáme niekoľko spôsobov, ako zužitkovať oranžové poklady jesene

Recept nájdeš v tomto článku

Ako sušiť šípky? Poznáme niekoľko spôsobov, ako zužitkovať oranžové poklady jesene

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g šípky Pridané do
  • 2 ks pomaranč Pridané do
  • 1 kl worcesterská omáčka Pridané do
  • 14 čl sečuánske korenie Pridané do
  • 2 ks mandarínka Pridané do
  • 14 čl škorica Pridané do
  • 14 čl mleté klinčeky Pridané do
  • 1 čl himalájska soľ Pridané do
  • 5 pl rum Pridané do
  • 5 pl slnečnicový olej Pridané do
  • 100 ml červené víno Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

210 min.
1. Krok

Šípky umyjeme a varíme na miernom ohni 90 minút. Hrniec zakryjeme pokrievkou a šípky zalejeme 500 ml vody.

2. Krok

Na roztlačenie uvarených šípiek použijeme roztláčač na zemiaky, ktorý sa bežne používa pri zemiakovej kaši.

3. Krok

Vznikne kašovitá hmota, ktorú potom prepasírujeme cez sitko do iného hrnca.

4. Krok

Šípkovú kašu opäť privedieme do varu a pridáme ostatné suroviny.

5. Krok

Mandarinku a pomaranč odšťavíme a najemno nastrúhame kôru. Všetko spolu dobre premiešame.

6. Krok

TIP: Popučené šípky nemusíte vyhadzovať, môžete si z nich uvariť čaj.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov