REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Domáca knedľa

Recept na domácu parenú knedľu, ktorá sa hodí ako príloha k rôznym mäsovým jedlám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 125 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 125 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 21 g droždie Pridané do
  • 1 kl kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V troche mlieka, cukru a droždia pripravím kvások. Nechám ho 15 minút pracovať.

2. Krok

Zmiešam múku so soľou.

3. Krok

Do zvyšku vody s mliekom zamiešam vajce a olej.

4. Krok

Nalejem to k múke a pridám vykysnutý kvások.

5. Krok

Cesto premiešam, aby sa tekutina spojila s múkou a nechám chvíľu odpočívať.

6. Krok

Vypracujem cesto, pomúčim ho a prikryté nechám kysnúť.

7. Krok

Z cesta urobíme 2 knedle, ktoré paríme vo vode 20 minút, zakryté.

8. Krok

Po 20 minútach parenia zložíme pokrievku a knedľu ešte popicháme špajdľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov