REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Domáca knedľa

Recept na domácu parenú knedľu, ktorá sa hodí ako príloha k rôznym mäsovým jedlám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 125 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 125 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 21 g droždie Pridané do
  • 1 kl kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V troche mlieka, cukru a droždia pripravím kvások. Nechám ho 15 minút pracovať.

2. Krok

Zmiešam múku so soľou.

3. Krok

Do zvyšku vody s mliekom zamiešam vajce a olej.

4. Krok

Nalejem to k múke a pridám vykysnutý kvások.

5. Krok

Cesto premiešam, aby sa tekutina spojila s múkou a nechám chvíľu odpočívať.

6. Krok

Vypracujem cesto, pomúčim ho a prikryté nechám kysnúť.

7. Krok

Z cesta urobíme 2 knedle, ktoré paríme vo vode 20 minút, zakryté.

8. Krok

Po 20 minútach parenia zložíme pokrievku a knedľu ešte popicháme špajdľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Banán

460 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4238 receptov

Zaváranie

154 receptov

Nátierky

340 receptov

Príloha

1370 receptov