Domáca huspenina

REKLAMA
  • 300Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Bravčové mäso

  • 12 kg bravčové kože Pridané do
  • 1 ks bravčové koleno Pridané do
  • 1 ks bravčové nohy Pridané do

Ostatné

  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • ocot Pridané do
  • 8 guličiek celé čierne korenie Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bravčové mäso si umyjeme a dáme variť na cca. 20 minút do hrnca s vodou. Potom vodu zlejeme, napustíme novú a mäso do nej vložíme. Osolíme, okoreníme. Privedieme do varu a slabo zohrievame asi 3-4 hodinky. Priebežne dolievame vodu, ktorá sa varením odparí.

2. Krok

Hodinu pred koncom varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou a cesnakom. Povaríme ju do zmäknutia a následne vyberieme a dáme bokom. Do vývaru totiž pridáme 2 polievkové lyžice octu a necháme ešte chvíľu variť. Potom už len z vývaru vyberieme mäso a vývar precedíme do hrnca zvlášť cez sitko, aby nám ostal len čistý vývar.

3. Krok

Odložené mäsko a koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a vkladáme do pripravených misiek. Zalejeme do vrchu čistým vývarom a necháme stuhnúť. Hotovú huspeninu si dochutíme podľa svojej chuti octom, cibuľkou či čerstvými bylinami.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.0

perfekto :)

poznám to. je to veľmi dobré.

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivá domáca huspenina
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivá domáca huspenina
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

870 receptov

Mäsité jedlá

352 receptov

Lacné jedlá

525 receptov

Raňajky

356 receptov

Dezert

728 receptov

Večera

748 receptov

Pre diabetikov

505 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Anina

Domáca huspenina

300
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Bravčové mäso si umyjeme a dáme variť na cca. 20 minút do hrnca s vodou. Potom vodu zlejeme, napustíme novú a mäso do nej vložíme. Osolíme, okoreníme. Privedieme do varu a slabo zohrievame asi 3-4 hodinky. Priebežne dolievame vodu, ktorá sa varením odparí.

2. Krok

Hodinu pred koncom varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou a cesnakom. Povaríme ju do zmäknutia a následne vyberieme a dáme bokom. Do vývaru totiž pridáme 2 polievkové lyžice octu a necháme ešte chvíľu variť. Potom už len z vývaru vyberieme mäso a vývar precedíme do hrnca zvlášť cez sitko, aby nám ostal len čistý vývar.

3. Krok

Odložené mäsko a koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a vkladáme do pripravených misiek. Zalejeme do vrchu čistým vývarom a necháme stuhnúť. Hotovú huspeninu si dochutíme podľa svojej chuti octom, cibuľkou či čerstvými bylinami.

Ingrediencie
Bravčové mäso
12 kg
bravčové kože
1 ks
bravčové koleno
1 ks
bravčové nohy
Ostatné
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
2 ks
cibuľa
4
strúčiky cesnaku
ocot
8 guličiek
celé čierne korenie
2 ks
bobkový list
soľ