REKLAMA

Domáca huspenina

REKLAMA
Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Recept nájdeš v tomto článku

Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Ingrediencie

porcií
8

Bravčové mäso

  • 12 kg bravčové kože Pridané do
  • 1 kus bravčové koleno Pridané do
  • 1 kus bravčové nohy Pridané do

Ostatné

  • 2 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • ocot Pridané do
  • 8 guličiek celé čierne korenie Pridané do
  • 2 kus bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Bravčové mäso si umyjeme a dáme variť na cca. 20 minút do hrnca s vodou. Potom vodu zlejeme, napustíme novú a mäso do nej vložíme. Osolíme, okoreníme. Privedieme do varu a slabo zohrievame asi 3-4 hodinky. Priebežne dolievame vodu, ktorá sa varením odparí.

2. Krok

Hodinu pred koncom varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou a cesnakom. Povaríme ju do zmäknutia a následne vyberieme a dáme bokom. Do vývaru totiž pridáme 2 polievkové lyžice octu a necháme ešte chvíľu variť. Potom už len z vývaru vyberieme mäso a vývar precedíme do hrnca zvlášť cez sitko, aby nám ostal len čistý vývar.

3. Krok

Odložené mäsko a koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a vkladáme do pripravených misiek. Zalejeme do vrchu čistým vývarom a necháme stuhnúť. Hotovú huspeninu si dochutíme podľa svojej chuti octom, cibuľkou či čerstvými bylinami.

Komentáre (1)

Peter_Psenica 6. 1. 2023

Nechápem prečo vylievať vodu po 20min. Dolievať vodu počas varenia je hazard, preto varíme zakryté na malej teplote. Korenie si rozdeľte na polovicu prvá kvôli chuti druhá kvôli arome 10 min pred dokončen.Odoberte do naberačky namočte prsty musia sa lepiť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4691 receptov

Mäsité jedlá

2205 receptov

Dezert

3594 receptov

Lacné jedlá

1484 receptov

Cestoviny

532 receptov

Večera

4402 receptov

Mascarpone

335 receptov

Raňajky

1394 receptov