Domáca huspenina

Domáca huspenina

REKLAMA
  • 300Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 8

Bravčové mäso

  • 0.5 kg bravčové kože
  • ks bravčové koleno
  • ks bravčové nohy

Ostatné

  • ks mrkva
  • ks petržlen
  • ks cibuľa
  • strúčiky cesnaku
  • ocot
  • guličiek celé čierne korenie
  • ks bobkový list
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bravčové mäso si umyjeme a dáme variť na cca. 20 minút do hrnca s vodou. Potom vodu zlejeme, napustíme novú a mäso do nej vložíme. Osolíme, okoreníme. Privedieme do varu a slabo zohrievame asi 3-4 hodinky. Priebežne dolievame vodu, ktorá sa varením odparí.

2. Krok

Hodinu pred koncom varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou a cesnakom. Povaríme ju do zmäknutia a následne vyberieme a dáme bokom. Do vývaru totiž pridáme 2 polievkové lyžice octu a necháme ešte chvíľu variť. Potom už len z vývaru vyberieme mäso a vývar precedíme do hrnca zvlášť cez sitko, aby nám ostal len čistý vývar.

3. Krok

Odložené mäsko a koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a vkladáme do pripravených misiek. Zalejeme do vrchu čistým vývarom a necháme stuhnúť. Hotovú huspeninu si dochutíme podľa svojej chuti octom, cibuľkou či čerstvými bylinami.

Hodnotenia (2)

4.0
11 days ago

perfekto :)

2 months ago

poznám to. je to veľmi dobré.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie