Domáca huspenina

300 min
202
REKLAMA
300 min
202
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Bravčové mäso

  • 12 kg bravčové kože Pridané do
  • 1 ks bravčové koleno Pridané do
  • 1 ks bravčové nohy Pridané do

Ostatné

  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • ocot Pridané do
  • 8 guličiek celé čierne korenie Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bravčové mäso si umyjeme a dáme variť na cca. 20 minút do hrnca s vodou. Potom vodu zlejeme, napustíme novú a mäso do nej vložíme. Osolíme, okoreníme. Privedieme do varu a slabo zohrievame asi 3-4 hodinky. Priebežne dolievame vodu, ktorá sa varením odparí.

2. Krok

Hodinu pred koncom varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou a cesnakom. Povaríme ju do zmäknutia a následne vyberieme a dáme bokom. Do vývaru totiž pridáme 2 polievkové lyžice octu a necháme ešte chvíľu variť. Potom už len z vývaru vyberieme mäso a vývar precedíme do hrnca zvlášť cez sitko, aby nám ostal len čistý vývar.

3. Krok

Odložené mäsko a koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a vkladáme do pripravených misiek. Zalejeme do vrchu čistým vývarom a necháme stuhnúť. Hotovú huspeninu si dochutíme podľa svojej chuti octom, cibuľkou či čerstvými bylinami.

Komentáre (2)

Lena 20. 7. 2021

perfekto :)

Marcela 30. 5. 2021

poznám to. je to veľmi dobré.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1335 receptov

Lacné jedlá

710 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

983 receptov

Pre diabetikov

602 receptov