REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca bageta

Výborná chrumkavá bageta, ktorú si môžete upiecť doma.

REKLAMA
Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 hrnčeky múka Pridané do
  • 7 g sušené droždie Pridané do
  • 2 hrnčeky horúca voda Pridané do
  • 12 čl cukor kryštál Pridané do
  • 25 ml olivový olej Pridané do
  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

95 min.
1. Krok

Uvedené suroviny zmiešame spolu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 40 minút kysnúť.

2. Krok

Po uplynutí doby cesto opäť premiešame a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

3. Krok

Potom si cesto rozdelíme na 2 časti a vytvarujeme z nich bagety, ktoré necháme približne 15 minút odpočívať.

4. Krok

Pred pečením ich narežeme na 3 miestach, potrieme vajíčkom a pečieme na 250°C približne 20 minút. Tak, aby boli upečené do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov