REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca bageta

Výborná chrumkavá bageta, ktorú si môžete upiecť doma.

REKLAMA
Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 hrnčeky múka Pridané do
  • 7 g sušené droždie Pridané do
  • 2 hrnčeky horúca voda Pridané do
  • 12 čl cukor kryštál Pridané do
  • 25 ml olivový olej Pridané do
  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

95 min.
1. Krok

Uvedené suroviny zmiešame spolu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 40 minút kysnúť.

2. Krok

Po uplynutí doby cesto opäť premiešame a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

3. Krok

Potom si cesto rozdelíme na 2 časti a vytvarujeme z nich bagety, ktoré necháme približne 15 minút odpočívať.

4. Krok

Pred pečením ich narežeme na 3 miestach, potrieme vajíčkom a pečieme na 250°C približne 20 minút. Tak, aby boli upečené do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4239 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov

Príloha

1370 receptov