REKLAMA

Dolma

Recept na Dolmu - vínne listy plnené mletým mäsom.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
10
  • 900 g baranie mäso Pridané do
  • 250 g ryža Pridané do
  • 100 g Cibuľa Pridané do
  • 800 g listy viniča Pridané do
  • 150 g olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Mäso zomelieme, pridáme k nemu varenú ryžu, jemne nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať a všetko osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Krok

Listy z viniča umyjeme a odrežeme stopky. Položíme 1 až 2 listy na seba, položíme na ne plnku a zvinieme ich do rolky.

3. Krok

Rolky zložíme tesne vedľa seba do hlbokého kastróla, osolíme a polejeme olejom.

4. Krok

Zalejeme vodou a zakryté ich dusíme asi hodinu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3785 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

754 receptov

Raňajky

1512 receptov