REKLAMA

Zdroj: Pixabay: timokefoto

Chutný vyprážaný indický krevetový rezeň

Podľa tohto receptu budete môcť priniesť tento exotický indický krevetový rezeň na váš stôl!

REKLAMA
Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Recept nájdeš v tomto článku

Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g krevety Pridané do
  • 3 Stredne veľké zemiaky, uvarené a roztlačené Pridané do
  • 2 Veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 2 Zelené čili papričky, jemne nasekané Pridané do
  • 2 pl Zázvorovo-česnakovej pasty Pridané do
  • 1 čajová lyžička Kurkumového prášku Pridané do
  • 12 čajová lyžička červeného čili prášku Pridané do
  • 1 čajová lyžička Prášku garam masala Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Čerstvo nasekané listy koriandra Pridané do
  • Krupica na obaľovanie Pridané do
  • 2 Vajcia, rozšľahané Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Krevety očistite, zbavte kože a uvarte v pare, potom ich nakrájajte nadrobno. Počas varenia v pare dbajte na to, aby ste krevety neprevarili, pretože majú tendenciu stvrdnúť.

2. Krok

Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezíska priesvitnú farbu. Nezabudnite udržiavať teplotu na strednej úrovni, aby sa cibuľa nespálila, chceme, aby bola zlatistá a aromatická.

3. Krok

Do panvice pridajte zelené čili papričky a zázvorovo-česnakovú pastu a varte, kým sa nevytratí surový zápach.

4. Krok

Pridáme kurkumu, čili, garam masalu a soľ. Dobre premiešajte a za občasného miešania varte asi 2 minúty.

5. Krok

Teraz je čas pridať do panvice nakrájané krevety. Varte niekoľko minút, kým krevety dobre absorbujú všetko korenie.

6. Krok

Potom pridajte zemiakovú kašu a lístky koriandra. Všetko spolu premiešajte. Zemiaková kaša pôsobí ako spojivo, preto sa uistite, že je dobre zapracovaná.

7. Krok

Odstavte z ohňa a nechajte zmes vychladnúť.

8. Krok

Po vychladnutí vytvarujte z hmoty malé oválne rezne. Každý rezne namočte do rozšľahaných vajec a potom ich obalte v krupici. Krupica dodá rezňom pri vyprážaní chrumkavú štruktúru.

9. Krok

Na panvici rozohrejte olej. Keď je olej dostatočne horúci, opečte každý kotlet z oboch strán dozlatista.

10. Krok

Kotlety osušte na savom papieri, aby ste odstránili prebytočný olej, a potom ich podávajte horúce s obľúbenou omáčkou alebo dipom.

Podobné recepty

Rýchla a jednoduchá zmes morských plodov Stir Fry

Toto je jedno z mojich najobľúbenejších rýchlych a jednoduchých domácich jedál - krásne vyprážané morské plody. Je to zdravá ponuka plná dôležitých živín zo sortimentu zeleniny a morských plodov.
Greta
Greta
Náhľad receptu Krémová cesnaková polievka
Videorecept

Krémová cesnaková polievka

S vegetariánskou cesnakovou krémovou polievkou môžete posilniť svoj imunitný systém a navyše je rýchlo uvarená. Veľa cesnaku sa podusí s cibuľou, obohatí vývarom a smotanou. K tejto jesennej polievke sa výborne hodia chrumkavé krutóny.

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Videorecept

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke. Veľmi chutné a šťavnaté kuracie rezne, ku ktorým si môžete pripraviť aj tento sladkokyslý, oproti klasickému trochu rýchlejší, šalát🙂

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Podobné recepty

Rýchla a jednoduchá zmes morských plodov Stir Fry

Toto je jedno z mojich najobľúbenejších rýchlych a jednoduchých domácich jedál - krásne vyprážané morské plody. Je to zdravá ponuka plná dôležitých živín zo sortimentu zeleniny a morských plodov.
Greta
Greta
Náhľad receptu Krémová cesnaková polievka
Videorecept

Krémová cesnaková polievka

S vegetariánskou cesnakovou krémovou polievkou môžete posilniť svoj imunitný systém a navyše je rýchlo uvarená. Veľa cesnaku sa podusí s cibuľou, obohatí vývarom a smotanou. K tejto jesennej polievke sa výborne hodia chrumkavé krutóny.

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Videorecept

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke. Veľmi chutné a šťavnaté kuracie rezne, ku ktorým si môžete pripraviť aj tento sladkokyslý, oproti klasickému trochu rýchlejší, šalát🙂

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4073 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

281 receptov

Cestoviny

453 receptov

Večera

3744 receptov

Raňajky

1108 receptov

Dezert

3043 receptov

Špargľa

34 receptov