FOTORECEPT Čevabčiči
Stará klasika, ktorá neomrzí.
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 500 g mleté bravčové mäso
- 100 g varené mäso zo sliepky (namleté)
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 2 čl štipka soli
- 2 čl červenej sladkej papriky
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1⁄2 čl mletá rasca
- Worcester
Postup
V miske zmiešame pomleté mäso aj bravčové, aj zo sliepky. Pridáme vajce, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetky koreniny. Zmes poriadne premiešame. Zo zmesi tvarujeme šúľky, ktoré dáme na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov aspoň 20 minút. Najlepšie chutí s varenými zemiakmi, čerstvou cibuľou a horčicou.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Čevabčiči
Stará klasika, ktorá neomrzí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EzgW1XhUqwT-xuaFStwV/1f36ef48c0f73d17af499a32afabd0f3.jpeg)
V miske zmiešame pomleté mäso aj bravčové, aj zo sliepky. Pridáme vajce, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetky koreniny. Zmes poriadne premiešame. Zo zmesi tvarujeme šúľky, ktoré dáme na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov aspoň 20 minút. Najlepšie chutí s varenými zemiakmi, čerstvou cibuľou a horčicou.