REKLAMA

Cestoviny s pestom

Cestoviny s pestom sú klasikou talianskej kuchyne, ktorá spája jemnú chuť čerstvej bazalky, kvalitného olivového oleja a parmezánu. Perfektná voľba pre ľahký obed či večeru, ktorá poteší každého milovníka stredomorských chutí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 13 šálky parmezánu alebo Gran Moravia Pridané do
  • 150 g cestovín Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 1 šálka bazalk Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

V mixéri pripravíme pesto z čerstvej bazalky, cesnaku, oleja a parmezánu. 1. Listy bazelky odddelíme od stoniek a zblanširujeme. (prelejeme ich horucou vodou a nechame ich v nej aso pol minuty. následne dáme do nádoby so studenou vodou) 2. Listy dobre osušíme , napríklad na papierovej utierke. 3. Najemno nasekáme cesnak a nejemno nastrúhame parmezán. 4. Osušené listy bazalky dáme do mixéra , prisypeme cesnak, parmezán. 5. Všetko rozmixujeme dohladka , nakoniec prilejeme olivový olej a dôkladne premiešame.

2. Krok

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

3. Krok

Uvarené cestoviny premiešame s pestom a ihneď podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4945 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Česká

198 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Dezert

3827 receptov

Cestoviny

553 receptov

Šaláty

405 receptov