REKLAMA

Zdroj: svariophoto from Getty Images

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Ľahký a rýchly obed bez mäsa. Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú moje obľúbené jedlo. Či už je to kvôli ich jednoduchosti, výživnosti alebo možnostiam variácií.

REKLAMA
Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g Cestoviny Pridané do
  • 3 ks paradajky Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • bazalka Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Paradajky opláchnite, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte semienka. Potom paradajky nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.

3. Krok

V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho. Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili.

4. Krok

Keď je cesnak aromatický (ale ešte nie farebný), pridajte nakrájané paradajky, osoľte a okoreňte a na miernom ohni varte asi 15 minút. Paradajky a cesnak sa tak krásne spoja a vytvoria úžasne aromatickú omáčku.

5. Krok

Medzitým uvarte cestoviny al dente vo veľkom hrnci s osolenou vodou podľa pokynov na obale. Majte na pamäti, že českí výrobcovia cestovín uvádzajú dlhší ako optimálny čas varenia. Cestoviny by mali zostať v strede mierne tuhé, aby si zachovali správnu štruktúru \al dente\.

6. Krok

Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich, ale nechajte si trochu uvarenej vody. Vodu z cestovín pridajte do omáčky, aby sa omáčka lepšie spojila s cestovinami.

7. Krok

Pridáme cestoviny do paradajkovej omáčky a dobre premiešame, aby omáčka pekne obalila každú cestovinu.

8. Krok

Podávajte ihneď posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4262 receptov

Mäsité jedlá

2046 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

301 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3263 receptov

Nátierky

270 receptov