REKLAMA

Zdroj: Petroos from Getty Images

Čerešňový lekvár

Čerešňový lekvár, na prípravu ktorého budete potrebovať čerstvé čerešne, cukor a citrónovú šťavu. Tento aromatický a sladký lekvár je výborný na pečenie, na prípravu dezertov alebo jednoducho na namazanie na raňajkový toast.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg čerešne Pridané do
  • 800 g cukor Pridané do
  • 2 čl citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Odstráňte stopky a šupky z čerešní a vložte ich do hrnca.

2. Krok

Pridajte cukor a citrónovú šťavu a priveďte do varu pod pokrievkou.

3. Krok

Keď je zmes v hrnci vriaca, znížte teplotu a povarte ďalších 30 minút do hodiny, kým nezískate želanú konzistenciu. Príliš dlhé varenie vám dá tuhší lekvár.

4. Krok

Hotový lekvár môžete preliať do sterilizovaných pohárov. Uzavrite a nechajte vychladnúť.

5. Krok

Lekvár skladujte v chladničke po otvorení. Neotvorený môže vydržať niekoľko mesiacov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov