REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bT8RSvyufk8Ts_Fmr834/abace14f76040703c4bb1fdce6499b64.png)
Čerešňová bublanina
50 min
1
50 min
1
Ingrediencie
porcií
20
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 4 väčších vajec
- 1 hrnček kryštálový cukor
- podľa chuti práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnčeka slnečnicový olej
- čerešňa

REKLAMA
Postup
1. Krok
Vajíčka v mise vymiešame s olejom a mliekom. Počítajte s hrnčekom s objemom 2,5 dl.
2. Krok
Polohrubú múku, kryštálový cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor zmiešame v druhej mise a mokrú zmes vlejeme do suchej. Poriadne suroviny premiešame na hladké, vláčne cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto uhladíme po celom povrchu a na vrch ukladáme umyté a odkôstkované čerešne. Môžeme použiť aj zavárané.
3. Krok
Pečieme pol hodinku na 180°C, ale radšej koláčik priebežne kontrolujeme. A po upečení bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom.
len toľko - je to nebíčko v papuľke........úžasná chuť