REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ES6FetlMC2X1dtFXokuN/048cedee7c10ced3010fa8ce4cdc9a.jpeg)
Bublanina
Typický jednoduchý koláč, v ktorm vieš využiť rôzne sezónne ovocie, ale taktiež to mrazené či zavárané.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- 6 ks vajec
- 350 g práškový cukor
- 150 ml Teplá voda
- 370 g polohrubá múka
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
- 150 ml olej
- Višne zmiešať s vanilínovým cukrom a lyžicou hladkej múky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme na striedačku vodu a múku s práškom do pečiva. Následne primiešame aj olej a nakoniec sneh. Cesto vylejeme na plech (vystlaný papierom na pečenie alebo vymazaný olejom a vysypaný múkou). Na vrch rozložíme višne (pokryjeme takmer celý vrch koláča) a pečieme pri teplote 180 stupňov pol hodinu.