REKLAMA

Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva

Bravčové rebierka na mede

Recept na chutné grilované bravčové rebierka na mede.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 112 kg bravčových rebierok Pridané do
  • 3 pl Med Pridané do
  • 2 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

135 min.
1. Krok

Najskôr veľmi dôkladne očistime rebierka od všetkých zbytočných tukov a kože. Potom rebierka poriadne osolíme a okoreníme.

2. Krok

V miske zmiešame med, sójovú omáčku, olivový olej a pretlačený cesnak. Tento dressing potom natierame na rebierka. Nezabudnite, že rebierka musia byť dobre pokryté z každej strany.

3. Krok

Rebierka potom necháme v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, ale najlepšie je cez noc. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože marináda potom premieňa obyčajné rebierka na skutočné kulinárske dielo.

4. Krok

Gril predhrejeme na strednú teplotu a grilujeme rebierka asi 15 minút z každej strany. Počas grilovania rebierka občas potierame zvyškom marinády.

5. Krok

Podávame s čerstvým chlebom a obľúbenou zeleninovou oblohou. Ako prílohu odporúčam napríklad zemiakový šalát, ktorý vynikne v kontraste so sladkastými rebierkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov