REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Bravčové pliecko na horčici

Tento rýchly recept na bravčové pliecko s horčicou je ideálny pre tých, ktorí majú chuť na jednoduché, no chutné jedlo. Horčica pridáva jedinečnú pikantnú arómu a spolu s plieckom vytvára výbornú kombináciu chutí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 6 ks bravčového pliecka Pridané do
  • 3 pl horčice dijónska Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 pl medu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si pekáč alebo plech.

2. Krok

V malej mise zmiešajte horčicu, olivový olej, nasekaný cesnak, med, soľ a čierne korenie.

3. Krok

Vzniknutú zmes použite na potretie pliecka z oboch strán, aby sa marináda dostala do mäsa. Nechajte marinovať pliecko aspoň 15 minút.

4. Krok

Po marinovaní pliecko umiestnite na pripravený pekáč alebo plech a vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 20-25 minút.

5. Krok

Po upečení pliecko vyberte z rúry a nechajte ho chvíľu oddychovať prikryté alobalovou fóliou.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Veľkonočná východniarska plnka

Originál recept na veľkonočnú východniarskú plnku s mletým mäsom

Domáci pečený veľkonočný syrek

K veľkej noci neodmysliteľne patrí aj veľkonočný syrek. Je to tradičné veľkonočné jedlo na severovýchode Slovenska.

Pravý segedínsky guláš

Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou, alebo s chlebíkom

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom

Šťavnatá zapekaná cuketa

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Veľkonočná východniarska plnka

Originál recept na veľkonočnú východniarskú plnku s mletým mäsom

Domáci pečený veľkonočný syrek

K veľkej noci neodmysliteľne patrí aj veľkonočný syrek. Je to tradičné veľkonočné jedlo na severovýchode Slovenska.

Pravý segedínsky guláš

Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou, alebo s chlebíkom

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom

Šťavnatá zapekaná cuketa

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3971 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2907 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3642 receptov

Šaláty

325 receptov