REKLAMA

Zdroj: FB: Obľúbené recepty pre každého

Bravčové mäso s ryžou a hranolkami

Výborné dusené bravčové mäso s ryžou a hranolkami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčové mäso Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 300 ml voda Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Bravčové rezne naklepeme, po stranách narežeme a dochutíme soľou a korením.

2. Krok

Na panvici rozpálime olej, na ktorom orestujeme plátky bravčového mäsa.

3. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a necháme ju speniť do zlatista v hrnci, v ktorom budeme mäso dusiť.

4. Krok

Do hrnca pridáme orestované rezne, posypeme ich rascou a podlejeme vodou. Takto pripravené bravčové mäso dusíme maximálne 30 minút.

5. Krok

Výbornou prílohou k dusenému bravčovému mäsu je ryža s hranolkami.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Paradajková kapusta s mäsovými guľkami

Mäsové guľky v sladkej paradajkovo - kapustovej omáčke s knedľou.

Bravčové karé na rasci

Recept na chutný obed alebo večeru v podobe bravčového karé na rasci s ryžou.

Tekvicový prívarok s mäsom

Recept na tekvicový prívarok s bravčovým mäsom.

Pravý segedínsky guláš

Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou, alebo s chlebíkom

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

Ohnivé mäso

Ohnivé bravčové mäsko v zemiakovej placke posypané syrom.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Paradajková kapusta s mäsovými guľkami

Mäsové guľky v sladkej paradajkovo - kapustovej omáčke s knedľou.

Bravčové karé na rasci

Recept na chutný obed alebo večeru v podobe bravčového karé na rasci s ryžou.

Tekvicový prívarok s mäsom

Recept na tekvicový prívarok s bravčovým mäsom.

Pravý segedínsky guláš

Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou, alebo s chlebíkom

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

Ohnivé mäso

Ohnivé bravčové mäsko v zemiakovej placke posypané syrom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3996 receptov

Mascarpone

274 receptov

Mäsité jedlá

1941 receptov

Dezert

2937 receptov

Cestoviny

451 receptov

Večera

3670 receptov

Raňajky

1048 receptov

Šaláty

325 receptov