REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Bravčové mäso na šťave s tarhoňou

Recept na bravčové mäso na šťave s hríbami a tarhoňou. Jedlo plné skvelej chute a úžasnej vône.

REKLAMA
Tarhoňa v hlavnej úlohe: Ako pripraviť tarhoňu s výbornou chuťou?

Recept nájdeš v tomto článku

Tarhoňa v hlavnej úlohe: Ako pripraviť tarhoňu s výbornou chuťou?

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčovej plece Pridané do
  • 1 veľká cibuľa Pridané do
  • 2 hrste nakrájané šampiňóny Pridané do
  • 250 ml bujón Pridané do
  • 1 čl mletej sladkej papriky Pridané do
  • 1 čl sušeného tymiánu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 g tarhoňa Pridané do
  • 112 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Cibuľu si nasekáme najemno. Bravčové mäso si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci si speníme cibuľu na oleji. Pridáme kúsky mäsa a restujeme. Poprášime paprikou, soľou a korením.

3. Krok

Pridáme tymián a hríby. Podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka.

4. Krok

Pripravíme si tarhoňu. V hrnci na oleji ju opekáme. Tarhoňu opekáme poriadne do hneda.

5. Krok

Osolíme si ju a pridáme k nej vodu. Vody musí byť dvojnásobný objem tarhone. Keď začne voda vrieť prikryjeme a stíšime oheň.

6. Krok

Keď sa voda vydusí tarhoňa je hotová. Premiešame vidličkou a môžeme podávať.

Komentáre (1)

Alexandra_Boberova 19. 5. 2023

O

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4239 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov

Príloha

1370 receptov