REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Bravčové mäso na šťave s tarhoňou

Recept na bravčové mäso na šťave s hríbami a tarhoňou. Jedlo plné skvelej chute a úžasnej vône.

REKLAMA
Tarhoňa v hlavnej úlohe: Ako pripraviť tarhoňu s výbornou chuťou?

Recept nájdeš v tomto článku

Tarhoňa v hlavnej úlohe: Ako pripraviť tarhoňu s výbornou chuťou?

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčovej plece Pridané do
  • 1 veľká cibuľa Pridané do
  • 2 hrste nakrájané šampiňóny Pridané do
  • 250 ml bujón Pridané do
  • 1 čl mletej sladkej papriky Pridané do
  • 1 čl sušeného tymiánu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 g tarhoňa Pridané do
  • 112 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Cibuľu si nasekáme najemno. Bravčové mäso si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci si speníme cibuľu na oleji. Pridáme kúsky mäsa a restujeme. Poprášime paprikou, soľou a korením.

3. Krok

Pridáme tymián a hríby. Podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka.

4. Krok

Pripravíme si tarhoňu. V hrnci na oleji ju opekáme. Tarhoňu opekáme poriadne do hneda.

5. Krok

Osolíme si ju a pridáme k nej vodu. Vody musí byť dvojnásobný objem tarhone. Keď začne voda vrieť prikryjeme a stíšime oheň.

6. Krok

Keď sa voda vydusí tarhoňa je hotová. Premiešame vidličkou a môžeme podávať.

Komentáre (1)

Alexandra_Boberova 19. 5. 2023

O

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov