REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Bravčové mäso na hrášku

Bravčové na hrášku a mrkve.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčové stehno Pridané do
  • 1 konzerva sterilizovaný hrášok Pridané do
  • 100 g baby mrkva Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletá sladká červená paprika Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • rasca drvená Pridané do
  • 1 pl zemiakový škrob Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Bravčové mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na malé kúsky.

2. Krok

V hrnci si rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu, keď je hnedá pridáme mäso. Posolíme, okoreníme, dáme rascu a poprášime mletou paprikou. Počkáme kým sa vydusí voda. Chvíľku opečieme.

3. Krok

Pridáme hrášok a baby mrkvu a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Keď je mäso úplne hotové zahustíme šťavu.

4. Krok

V troške vody si rozmiešame solamyl a vlejem do omáčky, chvíľku spolu prevaríme. Podľa potreby ešte dosolíme a môžeme podávať.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4233 receptov

Mäsité jedlá

2034 receptov

Raňajky

1195 receptov

Mascarpone

295 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3904 receptov

Dezert

3215 receptov