REKLAMA
   
Zdroj: iko636 from Getty Images
Bravčová panenka so smotanovou omáčkou
Bravčová panenka so smotanovou omáčkou, ktorá sa hodí na obed alebo večeru.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 800 g bravčovej panenky
 - soľ a mleté čierne korenie
 - 3 kus cibule
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 200 ml kyslej smotany
 - 100 ml bieleho suchého vína
 - Olej pre restovanie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Bravčovú panenku si najprv očistíme a nakrájame na plátky. Potom ich osolíme a okoreníme a na panvici na oleji opečieme z každej strany. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.
2. Krok 
  Do rovnakej panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatohneda. Po niekoľkých minútach prilejeme bielo víno a necháme ho odpariť. Potom pridáme kyslú smotanu a dôkladne zamiešame.
3. Krok 
  A teraz prichádza najdôležitejšia časť - pridáme naspäť do omáčky opečené mäso a necháme ho dusiť na slabom ohni asi 20 minút.