REKLAMA

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

REKLAMA
Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny

Ingrediencie

porcií
4

Mäso:

  • 1 kg bravčová krkovička Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 6 strúčikov cesnaku Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do

Kapusta:

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • kryštálový cukor Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Bravčovú krkovičku necháme v celku a osolíme ju.

2. Krok

Krkovičku preložíme do pekáča, okoreníme a posypeme cibuľou a cesnakom.

3. Krok

Podlejeme ju vodou, zakryjeme pokrievkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 90 minút.

4. Krok

Medzitým si pripravíme kapustu.

5. Krok

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Na bravčovej masti ju opražíme. Pridáme tiež slaninku nakrájanú na kocky. Potom pridáme kapustu a krátko ju opečieme.

6. Krok

Kapustu podlejeme vodou, osolíme ju a ocukríme. Podusíme ju do mäkka.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4211 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1189 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3198 receptov

Večera

3883 receptov

Pre diabetikov

633 receptov