REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Bravčová hruď na šampiňónoch

V prípade tohto receptu sa vždy teším na ten moment, keď bravčovú hruď upečiem do zlatista, a potom ju prelejem voňavou šampiňónovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g bravčovej hrude Pridané do
  • 300 g šampiňónov Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Bravčovú hruď očistíme, osolíme a okoreníme. Potom ju na panvici na oleji opečieme zo všetkých strán. Následne ju preložíme do pekáča a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 1 hodinu. Pozor, bravčová hruď by mala byť mäkká.

2. Krok

Zatiaľ čo sa mäso pečie, pripravíme si šampiňónovú omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme na panvici na oleji, pridáme osolené a okorenené šampiňóny nakrájané na plátky. Keď sú šampiňóny mierne zožltnuté, prilejeme smotanu na varenie. Ja osobne odporúčam nechať omáčku chvíľu povariť, aby sa všetky chute prepojili.

3. Krok

Hotové mäso nakrájame na plátky, ktoré podávame so šampiňónovou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov