REKLAMA

Zdroj: FB: Bezlepkový ŽIVOT

Bezlepkové bryndzové halušky

Halušky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z bryndze a zemiakov. Táto verzia je vhodná pre ľudí so celiakiou, pretože namiesto pšenice používame bezlepkovú múku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Halušky

  • 600 g zemiaky Pridané do
  • 200 g bezlepková múka Pridané do
  • 1 kus veľké vajce Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do

Bryndzová omáčka

  • 250 g bryndza Pridané do
  • 100 ml smotana na varenie Pridané do

Podávanie

  • 200 g slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravte si ingrediencie. Nastrúhajte zemiaky, rozmixujte bryndzu so smotanou na hladkú omáčku, nakrájajte slaninu na malé kúsky.

2. Krok

Zmiešajte nastrúhané zemiaky, bezlepkovú múku, vajce a soľ v miske do konzistencie cesta.

3. Krok

Varte halušky v slanej vriacej vode. Keď vplávajú, sú hotové.

4. Krok

Na panvici opečte slaninu do chrumkava.

5. Krok

Halušky zlejte, premiešajte s bryndzovou omáčkou a podávajte s opečenou slaninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4940 receptov

Mäsité jedlá

2280 receptov

Príloha

1354 receptov

Lacné jedlá

1542 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Rýchle jedlá

4188 receptov

Dezert

3831 receptov

Šaláty

401 receptov