REKLAMA

Zdroj: Canva

Basmati ryža

Základný recept na prípravu Basmati ryže. Basmati je dlhozrnná ryža s orieškovou chuťou. Jej výhodou je, že je bezlepková a ľahko stráviteľná. Taktiež má menej kalórií oproti klasickej ryži.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g basmati ryža Pridané do
  • 1 čl ružová himalájská soľ Pridané do
  • 350 ml studená voda Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Basmati ryžu treba najskôr dôkladne premyť v studenej vode a potom ju necháme na 30 minút namočenú v studenej vode. Po uplynutí dobu vodu scedíme.

2. Krok

Na prípravu Basmati ryže použijeme nerezový hrniec s dvojitým dnom a necháme zovrieť vodu so soľou.

3. Krok

Potom pridáme scedenú ryžu a počkáme dokým sa nebude opäť variť. Následne stiahneme oheň a hrniec zakryjeme pokrievkou. Takýmto spôsobom varíme 5 minút.

4. Krok

Po uplynutí doby vypneme sporák a ryžu necháme 15 minút odstáť.

5. Krok

Ryžu po uvarení prekypríme vydličkou a preložíme do inej misky, aby sa zbytočne nedovárala v horúcom hrnci.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3781 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1511 receptov