REKLAMA

Zdroj: Canva

Basmati ryža

Základný recept na prípravu Basmati ryže. Basmati je dlhozrnná ryža s orieškovou chuťou. Jej výhodou je, že je bezlepková a ľahko stráviteľná. Taktiež má menej kalórií oproti klasickej ryži.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g basmati ryža Pridané do
  • 1 čl ružová himalájská soľ Pridané do
  • 350 ml studená voda Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Basmati ryžu treba najskôr dôkladne premyť v studenej vode a potom ju necháme na 30 minút namočenú v studenej vode. Po uplynutí dobu vodu scedíme.

2. Krok

Na prípravu Basmati ryže použijeme nerezový hrniec s dvojitým dnom a necháme zovrieť vodu so soľou.

3. Krok

Potom pridáme scedenú ryžu a počkáme dokým sa nebude opäť variť. Následne stiahneme oheň a hrniec zakryjeme pokrievkou. Takýmto spôsobom varíme 5 minút.

4. Krok

Po uplynutí doby vypneme sporák a ryžu necháme 15 minút odstáť.

5. Krok

Ryžu po uvarení prekypríme vydličkou a preložíme do inej misky, aby sa zbytočne nedovárala v horúcom hrnci.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov