REKLAMA

Baklava

Baklava je tradičný orientálny dezert, ktorý sa vyrába z vrstiev tenkého cesta, opečených orechov a sladkého sirupu. Jej prírodná chrumkavosť a výrazná sladkosť z nej robia ideálnu pochúťku k čaju alebo káve.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
16
  • 500 g listového cesta alebo kupovaného fillo cesta Pridané do
  • 300 g zmes orechov Pridané do
  • 200 g masla Pridané do
  • 1 šálka cukru Pridané do
  • 1 šálka vody Pridané do
  • 1 kl citrónovej šťavy Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Začneme tým, že si pripravíme orechy. Očistíme ich a nasekáme na drobno. Môžeme ich aj trochu opražiť, aby bola ich chuť výraznejšia.

2. Krok

Cesto rozdelíme na tenké pláty. Každý plát potrieme roztopeným maslom a potom posypeme nasekanými orechami.

3. Krok

Takto naložené pláty cesta vrstvíme na seba do vymastenej formy a nakoniec celý povrch pokryjeme posledným - maslom potretým plátom.

4. Krok

Baklavu pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 až 60 minút, kým nezískame pekne zlatistý povrch.

5. Krok

Medzitým si pripravíme sirup. Do hrnca dáme cukor, vodu a citrónovú šťavu a zahrejeme ju. Potom ju varíme na miernom ohni asi 10 minút.

6. Krok

Hotovú baklavu vyberieme z rúry a ešte teplú prelejeme sirupom a necháme v chladničke vychladnúť aspoň na 2 hodiny.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov