REKLAMA

Zdroj: Freepik

Ako vyrobiť jednoduché karamelky Jersey

Tieto domáce karamelky Jersey sú vnútri mäkké a lepkavé, zatiaľ čo zvonka sú o niečo tvrdšie, čo dodáva zaujímavú štruktúru, ktorá zaujme vaše chuťové poháriky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
60
  • 395 gms Sladeného kondenzovaného mlieka v plechovke Pridané do
  • 1 pohár Mäkkého hnedého cukru Pridané do
  • 2 pl Zlatého sirupu Pridané do
  • 125 gms studené maslo Pridané do
  • 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu alebo esencie Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Najprv vymastite 20 cm štvorcovú tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie. Ten vám neskôr po stuhnutí pomôže karamelky bez námahy vybrať.

2. Krok

V stredne veľkom až veľkom hrnci na miernom ohni zmiešajte sladené kondenzované mlieko, hnedý cukor, zlatý sirup a maslo. Udržiavaním nízkej teploty zabránite tomu, aby sa cukor spálil a zničil vaše karamelky.

3. Krok

Túto lahodnú zmes miešajte približne 10 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nezabudnite oškrabať dno panvice, aby sa na ňu neprilepili kryštáliky cukru.

4. Krok

Zvýšte teplotu na strednú a miešajte zmes ďalších 15 minút, kým zmes nezhustne a nezíska pôvabnú zlatohnedú farbu.

5. Krok

Odstavte panvicu z ohňa a pridajte vanilku. Miešajte, kým sa zmes dobre nespojí. Tým sa zvýrazní chuťový profil a pridá sa nádych vanilky, ktorý sa krásne spája s karamelom.

6. Krok

Nalejte túto zmes do pripravenej formy, rovnomerne ju rozotrite zadnou stranou lyžice a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.

7. Krok

Po vychladnutí uložte do chladničky na približne 2 hodiny alebo kým neztuhne. Tento krok je nevyhnutný, nevynechávajte ho! Predtým, ako sa pokúsite nakrájať karamelky na štvorce, chcete, aby úplne stuhli.

8. Krok

Po stuhnutí použite papier na pečenie ako zdvihák na vybratie z panvice. Nakrájajte ich na malé štvorčeky s priemerom asi 2 cm a môžete podávať.

9. Krok

Posledný tip! Skladujte ich vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Vydržia dobre až týždeň, ale pochybujem, že vydržia tak dlho!

Podobné recepty

Domáce čokoládové karamelky

Sladkosť, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Je to tiež skvelý domáci darček na vyjadrenie lásky počas sviatočných období.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Čokoládová poleva z čokolády a šľahačky, ktorá sa neláme
Videorecept

Čokoládová poleva z čokolády a šľahačky, ktorá sa neláme

Najlepšia čokoládová poleva s maslom, ktorú máte hotovú za pár minút. Stačia len tri ingrediencie.

Lokum

Lokum je tradičný turecký dezert vyrobený z želatínových cukrových bonbónov. Je obľúbenou sladkou pochúťkou na Blízkom východe a vo veľa ďalších krajinách. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť svieže a domáce lokum.

Univerzálny pudingový krém

Univerzálny pudingový krém je skvelý nie len na naplnenie torty alebo koláčov, ale aj na prípravu rýchlych dezertov.

Rýchly jablkový fit koláč

Tento recept kombinuje sezónne jablká a hrušky s voňavou škoricou a orechmi.

Pečte vegánsky jablkový chlieb

Ako vášnivý pekár a skutočný milovník jabĺk je jablkový chlieb už dlho základom mojich experimentov s pečením v kuchyni. Zistila som, že sa výborne hodí ako sladké raňajky, ale aj ako kávový koláč alebo zimný čajový koláč. Svojou voňavou škoricovo-jablkovou arómou nielenže povzbudí zmysly, ale zároveň šíri útulnosť po celom dome.

Perfektný slaný karamel

Domáci slaný karamel. Hodí sa na palacinky, lievance či do koláčov.

Orechové šuhajdy

Receptov na vianočné koláčiky je všade veľa, skúste vyskúšať náš recept na jednoduché šuhajdy.

Podobné recepty

Domáce čokoládové karamelky

Sladkosť, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Je to tiež skvelý domáci darček na vyjadrenie lásky počas sviatočných období.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Čokoládová poleva z čokolády a šľahačky, ktorá sa neláme
Videorecept

Čokoládová poleva z čokolády a šľahačky, ktorá sa neláme

Najlepšia čokoládová poleva s maslom, ktorú máte hotovú za pár minút. Stačia len tri ingrediencie.

Lokum

Lokum je tradičný turecký dezert vyrobený z želatínových cukrových bonbónov. Je obľúbenou sladkou pochúťkou na Blízkom východe a vo veľa ďalších krajinách. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť svieže a domáce lokum.

Univerzálny pudingový krém

Univerzálny pudingový krém je skvelý nie len na naplnenie torty alebo koláčov, ale aj na prípravu rýchlych dezertov.

Rýchly jablkový fit koláč

Tento recept kombinuje sezónne jablká a hrušky s voňavou škoricou a orechmi.

Pečte vegánsky jablkový chlieb

Ako vášnivý pekár a skutočný milovník jabĺk je jablkový chlieb už dlho základom mojich experimentov s pečením v kuchyni. Zistila som, že sa výborne hodí ako sladké raňajky, ale aj ako kávový koláč alebo zimný čajový koláč. Svojou voňavou škoricovo-jablkovou arómou nielenže povzbudí zmysly, ale zároveň šíri útulnosť po celom dome.

Perfektný slaný karamel

Domáci slaný karamel. Hodí sa na palacinky, lievance či do koláčov.

Orechové šuhajdy

Receptov na vianočné koláčiky je všade veľa, skúste vyskúšať náš recept na jednoduché šuhajdy.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4087 receptov

Mäsité jedlá

1979 receptov

Mascarpone

283 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1127 receptov

Dezert

3076 receptov

Večera

3764 receptov

Torty

353 receptov