REKLAMA

Zdroj: fotek from Getty Images

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom varím pravidelne cez víkend, keď sme na chalupe.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Knedle

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 320 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do

Plnka

  • 200 g údené mäso Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme plnku. Údené mäso nakrájame na malé kúsky a dáme opekať do panvice bez tuku približne 10 minút. Potom ho necháme vychladnúť.

2. Krok

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a scedíme. Potom do zemiakov pridáme múku a vajce a vypracujeme cesto.

3. Krok

Z cesta vytvarujeme knedle, do ktorých vložíme údené mäso. Potom knedle zavrieme a dáme variť do osolenej vody približne 20 minút.

4. Krok

Knedle môžeme podávať s opečenou slaninkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov