REKLAMA

Zdroj: fotek from Getty Images

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom varím pravidelne cez víkend, keď sme na chalupe.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Knedle

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 320 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do

Plnka

  • 200 g údené mäso Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme plnku. Údené mäso nakrájame na malé kúsky a dáme opekať do panvice bez tuku približne 10 minút. Potom ho necháme vychladnúť.

2. Krok

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a scedíme. Potom do zemiakov pridáme múku a vajce a vypracujeme cesto.

3. Krok

Z cesta vytvarujeme knedle, do ktorých vložíme údené mäso. Potom knedle zavrieme a dáme variť do osolenej vody približne 20 minút.

4. Krok

Knedle môžeme podávať s opečenou slaninkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4971 receptov

Cuketa

466 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Rýchle jedlá

4222 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Večera

4687 receptov

Patizón

13 receptov

Omáčky

435 receptov