REKLAMA

Zapečené bravčové karé s kapiou a restovanou cibuľkou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 plátkov bravčového karé Pridané do
  • 1 vajce vymiešané s trochou mlieka a soli Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do
  • cibuľa kápia dala som zaváranú Pridané do
  • syr Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčové karé si obalíme najskôr v strúhanke (poriadne ju zatlačíme do mäsa a potom do vyšľahaného vajca s mliekom a soľou. Následne mäso z oboch strán krátko opečieme na troche oleja aby sa zatiahlo a chytilo zlatú farbu. Potom dáme mäso do zapekacej misy a chvíľu ho necháme vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na slížiky a orestujeme si ju na oleji a jemne osolíme. Keď je cibuľka orestovaná, nakrájame si kápiu na kocky, ktorú som si predtým osušila. Na mäsko dáme najskôr nakrájanú kápiu, potom cibuľu a nakoniec syr (nemala som syr v celku tak som dala plátky). Zakryla som to celé pokrievkou a dala piecť na 200°C asi na 20 minút. Potom som dala dole pokrievku a dopekala odokryté asi 15 minút.

2. Krok

Urobila som k tomu popučené zemiaky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3821 receptov

Nátierky

336 receptov