REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mq1GYX4mbBrX_bUyc9Fl/1e5ddce7d83ac9e5b25628ec604b71.jpeg)
Zapečené bravčové karé s kapiou a restovanou cibuľkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 plátkov bravčového karé
- 1 vajce vymiešané s trochou mlieka a soli
- strúhanka
- slnečnicový olej
- soľ mleté čierne korenie
- cibuľa kápia dala som zaváranú
- syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové karé si obalíme najskôr v strúhanke (poriadne ju zatlačíme do mäsa a potom do vyšľahaného vajca s mliekom a soľou. Následne mäso z oboch strán krátko opečieme na troche oleja aby sa zatiahlo a chytilo zlatú farbu. Potom dáme mäso do zapekacej misy a chvíľu ho necháme vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na slížiky a orestujeme si ju na oleji a jemne osolíme. Keď je cibuľka orestovaná, nakrájame si kápiu na kocky, ktorú som si predtým osušila. Na mäsko dáme najskôr nakrájanú kápiu, potom cibuľu a nakoniec syr (nemala som syr v celku tak som dala plátky). Zakryla som to celé pokrievkou a dala piecť na 200°C asi na 20 minút. Potom som dala dole pokrievku a dopekala odokryté asi 15 minút.
2. Krok
Urobila som k tomu popučené zemiaky.