REKLAMA

Zdroj: pbukal from Getty Images

Václavský guláš

Recept na chutný dusený mangold so zemiakmi, ktorý najlepšie chutí s čerstvým mangoldom, ktorý rastie na jeseň.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Vatslavky Pridané do
  • 4 ks veľký zemiak Pridané do
  • 3 ks Mrkva Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 4 Lyžice Oleje Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 Lyžica Mletá paprika Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Lyžica Kminu Pridané do
  • 1 Lyžica Majorana Pridané do
  • 750 ml zeleninový vývar Pridané do
  • petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najprv očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a huby. Odporúčam nakrájať zemiaky na malé kúsky, aby sa rýchlejšie uvarili. Mrkvu nakrájajte na tenké plátky a šampiňóny na plátky podľa vlastného výberu.

2. Krok

Po umytí a nakrájaní zeleniny ju orestujte na panvici s olejom. Začnite cibuľou a cesnakom, potom pridajte mrkvu a nakoniec huby a zemiaky.

3. Krok

Pridajte lyžicu múky, mletú papriku, soľ, korenie, rascu a majoránku. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.

4. Krok

Pridajte zeleninový vývar a nechajte dusiť na miernom ohni približne hodinu, kým zemiaky a zelenina nezmäknú.

5. Krok

Ak je guláš príliš riedky, môžete pridať lyžičku múky zmiešanej s trochou vody.

6. Krok

Pri podávaní jemne dochuťte a posypte petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov