![Úžasný jablkový zákusok Úžasný jablkový zákusok](https://eu.tastescdn.net/thumbor/nzouKt6fHdMgaWVDQUWsrz0kF6I=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VOkjZ6YnbXIClKWdOVCu/71da0c25f0fa5d337acac602586546.jpeg)
Úžasný jablkový zákusok
V sezóne či nesezóne, jablkové koláče sú veľmi obľúbené v mnohých domácnostiach a preto dobrých receptov na ne nikdy nie je dosť :-) Tento je veľmi jednoduchý, rýchlo hotový a hodí sa na každú príležitosť🤩
Ingrediencie
Cesto
- 150 g polohrubá múka
- 150 g kryštálový cukor
- 6 ks žĺtko
- 1 dl olej
- 1 dl mlieko
- 2 pl kakao
- 1⁄2 bal prášok kypriaci do pečiva
Jablková pena
- 6 ks bielky
- 6 ks jablko
- 2 bal cukor vanilkový
Na vrch
- poleva čokoládová
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Keďže je rozumnejšie začať strúhaním jabĺk, aby sme neskôr nechrapkali, tak si najprv na veľkých slzách nastrúhame jablká, ktoré si zatiaľ odložíme bokom.
V miske najprv vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Všetko spolu dobre premiešame a cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech. Dáme piecť na 160 °C asi na tých 15-20 minút. Vrch cesta musí byť už trocha upečený, tvrdší :-)
Kým sa cesto pečie, vyšľaháme penu z bielkov s vanilkovým cukrom, do ktorej vmiešame zľahka jablká. Túto zmes natrieme na cesto ešte pred dopečením, čiže po tých 15-tich minútach pečenia sa pozrieme na cesto v rúre a keď má už vrch tvrdší, tak už-aj môžme dávať jablkovú zmes nato. Rovnomerne rozotrieme na cesto a ešte dáme naspäť do rúru dopiecť na 20 minút.
Na vychladnutý upečený koláčik si môžeme spraviť čokoládovú polevu podľa chuti, ktorú necháme stuhnúť. Prajem dobrú chuť!
![Úžasný jablkový zákusok - krok prípravy 1 Úžasný jablkový zákusok - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/upjjJkoEGs6i0tZuiguf_OkFy5U=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VOkjZ6YnbXIClKWdOVCu/bba7299f970662a8fbbb76993bd7e7.jpeg)
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com