:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zjcNokq0LSHMRCXU-uSI/23c070ca478e1b5a728cc44c58a2e4.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Tvarohovo jablková žemľovka
Recept na nami veľmi obľúbenú tvarohovo jablkovú žemľovku, ktorú zvyknem robiť, keď nám zostanú staré rožky.
Ingrediencie
- 6 ks rožky
- 500 g syr cottage cheese
- 4 ks jablká
- 6 ks vajec
- 1 pohár smotany na šľahanie
- 1⁄2 pohára mlieka
- 1⁄2 pohára cukru
- 2 Balíky vanilkového cukru
- 1 ks škoricový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme základ našej zemľovky. Rožky nakrájame na tenké plátky, jablká nastrúhame.
Zamiešame žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme smotanu a mlieko.
Nakrájané rožky máčame v žĺtkovej zmesi a ukladáme ich na vymastený plech.
Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti a položíme na rožky.
Jablká premiešame so škoricovým cukrom a položíme na tvaroh.
Na vrch položíme ďalšiu vrstvu namáčaných rožkov.
Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 1 hodinu.
Pred koncom pečenia vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh, ktorý nanesieme na rožky. Dáme ju ešte zapiecť a vznikne nám chrumkavá čapička.