REKLAMA

Zdroj: goytex by Adobe Stock

Tradičný "Schwarzsauer" podľa babičkinho receptu

Tento autentický recept na čierne kyslé pochádza z môjho domova v severnom Nemecku, kde je stále veľmi obľúbený. Ako dieťa som vždy rád sledoval svoju starú mamu v kuchyni, ako pripravuje tento bohatý a pikantný mäsový vývar. Bravčové mäso sa varí s korením a podáva sa v omáčke s krvou. Nezabudnuteľná chuť, ktorá mi vždy pripomína nedele u babičky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Bravčová hlava alebo bravčový bôčik Pridané do
  • 3 veľké Cibuľa Pridané do
  • 4 bobkové listy Pridané do
  • 6 bobule borievky Pridané do
  • 1 Tablespoon soľ Pridané do
  • 20 Korenie Pridané do
  • 250 ml Krv (bravčová krv) Pridané do
  • 4 Tablespoon ocot Pridané do
  • 2 Tablespoon múka Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Klasický severonemecký recept na čierne kyslé mäso pripravíte tak, že mäso vložíte do veľkej panvice a zalejete vodou. Pridajte 2 nakrájané cibule, bobkový list, bobule borievky, soľ a zrnká korenia. Varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a nebude sa dať krájať. Dôležitou súčasťou tohto kroku je variť mäso pomaly, aby korenie mohlo úplne preniknúť.

2. Krok

Mäso vyberte z vývaru a nakrájajte ho na malé kúsky. Buďte opatrní, bude veľmi horúce! Vývar odložte na bok.

3. Krok

V samostatnej panvici pomaly zohrievajte krv, ale nenechajte ju zovrieť - inak sa krv zrazí a omáčka bude hrudkovitá. Pridajte 2 polievkové lyžice octu a neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Kľúčom k úspechu je trochu trpezlivosti.

4. Krok

V malom množstve vývaru rozmiešajte múku do hladka a potom ju pridajte do zohriatej krvi. Teraz pridajte mäso a zvyšok vývaru a varte asi 30 minút.

5. Krok

Kým sa čierna kyslá dusí, opečte na panvici zvyšnú cibuľu, kým nezkaramelizuje. To dodá pokrmu ďalšiu chuť!

6. Krok

Tradičné čierne kyslé ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Pridajte karamelizovanú cibuľu a podávajte horúce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov