REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c5KFWrlH2jGpECkKTG0m/38ec246dc52ca7a1bcc5b7899c68a6.jpeg)
Thajská krevetová polievka
55 min
Za mňa jednoznačne najlepšia netradičná thajská polievka
55 min
Ingrediencie
porcií
5
- 2 pl kokosový olej
- 1 menšiu žltú cibuľu
- 1⁄2 červenej papriky
- 1 mrkvu
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čl nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 čili papričku
- 1 čl zelenej kari pasty
- 4 hrnčeky zeleninový bujón
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 1 pl rybacej omáčky (môže sa kľudne vynechať)
- 170 g mrazené krevety
- 170 g min
- 80 g ryžových rezancov
- 3 jarná cibuľa
- 2 pl nasekaných koriandrových listov (nemusí byť)

REKLAMA
Postup
1. Krok
Začneme tým, že si vo veľkom hrnci roztopíme kokosový olej, do ktorého pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, červenú papriku a mrkvu. Všetko spolu podusíme cca 5 minút.
2. Krok
Ďalej pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, na krúžky nakrájanú polovicu čili papričky bez semienok a všetky koreniny. Opečieme 30 sekúnd a podlejeme vývarom. Pridáme aj kokosové mlieko a ak máme radi, tak aj rybaciu omáčku a privedieme do varu.
3. Krok
Keď polievka začína vrieť, pridáme ryžové rezance a krevetky a varíme kým nie sú cestoviny aj krevety uvarené.
4. Krok
Nakoniec pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, premiešame a podávame do misiek.
5. Krok
Vrch ozdobíme extra jarnou cibuľkou, trochou čili a koriandrovými lístkami.