Teľacie mäsové guličky s Yakitori omáčkou

REKLAMA
  • 40Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 500 teľacie rezne
  • 200 šampiňóny
  • 10 listov koriander
  • tbl mleté korenie Tandoori
  • 1.5 tbl sezamový olej
  • tbl čierne sezamové semienka
  • soľ
  • celé čierne korenie

Yakitori omáčka

  • tbl kryštálový cukor
  • 0.5 malá červená chilli paprika
  • pažítka
  • tbl svetlá sójová omáčka
  • tbl ryžové víno
REKLAMA

Postup

1. Krok

Teľacie rezne nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Mäso, šampiňóny, listy koriandru, tandoori korenie, sezamový olej, soľ a čerstvo namleté čierne korenie dáme do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa suroviny nespoja.

3. Krok

Zo zmesi tvarujeme lyžicou približne 2cm gulôčky. Obalíme ich v sezamových semienkach a dusíme na pare približne 20 minút. Hotové guľôčky servírujeme napichnuté na špajdli s Yakitori omáčkou.

4. Krok

Yakitori omáčka: Chilli papriku prerežeme na polovicu, odstránime z nej semienka a nakrájame ju na tenké plátky. Pažítku nasekáme nadrobno. Sójovú omáčku, cukor a ryžové víno šľaháme dovtedy, kým sa suroviny nespoja. Do tejto zmesi pridáme plátky chilli papriky, pažítku a všetko spolu premiešame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu