Teľacie mäsové guličky s Yakitori omáčkou

40 min
REKLAMA
40 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 500 g teľacie rezne Pridané do
  • 200 g šampiňóny Pridané do
  • 10 listov koriander Pridané do
  • 1 pl mleté korenie Tandoori Pridané do
  • 112 pl sezamový olej Pridané do
  • 6 pl čierne sezamové semienka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do

Yakitori omáčka

  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 12 malá červená chilli paprika Pridané do
  • pažítka Pridané do
  • 3 pl svetlá sójová omáčka Pridané do
  • 3 pl ryžové víno Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Teľacie rezne nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Mäso, šampiňóny, listy koriandru, tandoori korenie, sezamový olej, soľ a čerstvo namleté čierne korenie dáme do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa suroviny nespoja.

3. Krok

Zo zmesi tvarujeme lyžicou približne 2cm gulôčky. Obalíme ich v sezamových semienkach a dusíme na pare približne 20 minút. Hotové guľôčky servírujeme napichnuté na špajdli s Yakitori omáčkou.

4. Krok

Yakitori omáčka: Chilli papriku prerežeme na polovicu, odstránime z nej semienka a nakrájame ju na tenké plátky. Pažítku nasekáme nadrobno. Sójovú omáčku, cukor a ryžové víno šľaháme dovtedy, kým sa suroviny nespoja. Do tejto zmesi pridáme plátky chilli papriky, pažítku a všetko spolu premiešame.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1517 receptov

Mäsité jedlá

669 receptov

Lacné jedlá

787 receptov

Raňajky

513 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov