REKLAMA
Telacie mäso v rúre

Telacie mäso v rúre

Recept na štavnaté telacie mäso pečené v rúre s bylinkami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g teľacie mäso Pridané do
  • 1 Hŕstka čerstvé byliny Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Teľacie mäso nechajte asi 1 hodinu zohriať na izbovú teplotu.

2. Krok

Tenkým ostrým nožom urobte zárezy hlboké asi 3 cm a naplňte ich čerstvými bylinkami a cesnakom.

Telacie mäso v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Telacie mäso orestujeme na panvici s olejom a maslom. Restujeme ho zhruba 4 minúty.

4. Krok

Teľacie mäso vyberte z panvice a vložte ho do rúry. Podlejte ho vývarom z panvice.

Telacie mäso v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Rúru vyhrejte na 80°C a telacie mäso pečte 90 minút. Teplomerom zmerajte teplotu v strede mäsa, ktorá má byť 55°C.

Telacie mäso v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Romi
Romi
Náhľad receptu Zemiaková musaka
Videorecept

Zemiaková musaka

Tento tanier je jedným z najznámejších gréckych jedál, ale zároveň je náročné ho pripraviť. Tu nájdete najjednoduchší spôsob, ako pripraviť najchutnejšiu musaku.

Tradičné nemecké teľacie stehno

Tento jednoduchý recept na teľacie stehno je v mojej rodine veľkým hitom. Kombinácia chrumkavej kože a jemného, šťavnatého mäsa je jednoducho neodolateľná. Keď mám čas, veľmi rád ho varím pomaly pri nízkej teplote, aby som z neho dostal maximum chuti. Ale nebojte sa, teľacie stehno sa dá pripraviť aj za kratší čas a stále je veľmi chutné.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Ali Nazik kebab
Videorecept

Ali Nazik kebab

Ali Nazik je velmi chutné turecké jedlo, ktoré si velmi jednoducho viete pripraviť aj vy doma😉 Podávať k nemu môžte chlieb, alebo kludne aj pečené zemiaky, hranolky, ryžu, vlastne čo vám chutí.

Pečené telacie mäso v rúre

Tento tradičný slovenský recept na pečené telacie mäso v rúre je jednoduchý na prípravu a je plný chutí. Mäso je jemne marinované a pečené do zlatista, čo vytvára úžasnú chuť a textúru. Skvelý na rodinné obedy alebo večere.

Pečený teľací krk s omáčkou

Teľacie mäso s jednoduchou omáčkou.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Kuracie ražniči

Kuracie ražniči recept pre milovnímkov kuracieho mäsa. Rýchly pokrm plný zeleniny a kuracieho mäsa.

Podobné recepty

Romi
Romi
Náhľad receptu Zemiaková musaka
Videorecept

Zemiaková musaka

Tento tanier je jedným z najznámejších gréckych jedál, ale zároveň je náročné ho pripraviť. Tu nájdete najjednoduchší spôsob, ako pripraviť najchutnejšiu musaku.

Tradičné nemecké teľacie stehno

Tento jednoduchý recept na teľacie stehno je v mojej rodine veľkým hitom. Kombinácia chrumkavej kože a jemného, šťavnatého mäsa je jednoducho neodolateľná. Keď mám čas, veľmi rád ho varím pomaly pri nízkej teplote, aby som z neho dostal maximum chuti. Ale nebojte sa, teľacie stehno sa dá pripraviť aj za kratší čas a stále je veľmi chutné.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Ali Nazik kebab
Videorecept

Ali Nazik kebab

Ali Nazik je velmi chutné turecké jedlo, ktoré si velmi jednoducho viete pripraviť aj vy doma😉 Podávať k nemu môžte chlieb, alebo kludne aj pečené zemiaky, hranolky, ryžu, vlastne čo vám chutí.

Pečené telacie mäso v rúre

Tento tradičný slovenský recept na pečené telacie mäso v rúre je jednoduchý na prípravu a je plný chutí. Mäso je jemne marinované a pečené do zlatista, čo vytvára úžasnú chuť a textúru. Skvelý na rodinné obedy alebo večere.

Pečený teľací krk s omáčkou

Teľacie mäso s jednoduchou omáčkou.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Kuracie ražniči

Kuracie ražniči recept pre milovnímkov kuracieho mäsa. Rýchly pokrm plný zeleniny a kuracieho mäsa.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3972 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2909 receptov

Raňajky

1035 receptov

Šaláty

325 receptov

Cestoviny

446 receptov

Večera

3643 receptov