REKLAMA

Zdroj: FB: mňami yummy

Sviečková bez smotany

Recept na perfektnú sviečkovú omáčku bez smotany.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 ks petržleny Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 2 ks cibule Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 200 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 l hovädzieho vývaru Pridané do
  • 3 ks bobkové listy Pridané do
  • 10 ks celé čierne korenie Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min
1. Krok

Mäso očistíme a nakrájame na porcie.

2. Krok

Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame.

3. Krok

Na panvici roztopíme maslo, pridáme k nemu pripravenú zeleninu, cibuľu a cesnak. Všetko opečieme spolu do zlatista.

4. Krok

Potom pridáme aj mäso a opečieme ho z každej strany. Nezabudneme ho podliať vínom a počkáme, kým sa alkohol.

5. Krok

Potom prilejeme hovädzí vývar a prihodíme bobkové listy a čierne korenie. Sviečkovú necháme variť na miernom ohni asi hodinu.

6. Krok

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu.

7. Krok

Mäso nakrájame na plátky a servírujeme s omáčkou.

Podobné recepty

Sekaná sviečková na smotane

Sekaná sviečková je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa podáva so smotanovou omáčkou.

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

Hovädzia sviečková na smotane s brusnicami

Sviečková na smotane s brusnicami je tradičné slovenské jedlo, ktoré je obľúbené najmä počas sviatkov. Je to bohatý a sýty pokrm, ktorý slúži ako hlavný chod.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Pikantné hovädzie rezance s fazuľovými strukmi

Perfektná súhra chutí hovädzieho a zázvoru.

Podobné recepty

Sekaná sviečková na smotane

Sekaná sviečková je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa podáva so smotanovou omáčkou.

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

Hovädzia sviečková na smotane s brusnicami

Sviečková na smotane s brusnicami je tradičné slovenské jedlo, ktoré je obľúbené najmä počas sviatkov. Je to bohatý a sýty pokrm, ktorý slúži ako hlavný chod.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Pikantné hovädzie rezance s fazuľovými strukmi

Perfektná súhra chutí hovädzieho a zázvoru.

Top kategórie

Obed

2487 receptov

Mäsité jedlá

1166 receptov

Cestoviny

259 receptov

Dezert

1760 receptov

Patizón

10 receptov

Lacné jedlá

968 receptov

Torty

152 receptov

Pre diabetikov

626 receptov