REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Špenátová polievka z čerstvého špenátu

Špenátová polievka je osviežujúca a zdravá voľba pre všetkých, ktorí milujú čerstvé a výživné jedlá. Tento recept využíva čerstvý špenát, ktorý je bohatý na vitamíny a minerály.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g čerstvého špenátu Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 zemiak Pridané do
  • 4 šálky zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 šálka smotany na varenie Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Opláchnite čerstvý špenát pod studenou vodou a nechajte ho odkvapkať. Odstráňte hrubé stonky zo špenátu a nakrájajte listy na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.

3. Krok

Pridajte nakrájaný zemiak a miešajte ho s cibuľou a cesnakom asi 2 minúty. Pridajte nakrájaný špenát a miešajte, kým sa zmenší a zhnedne. Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar.

4. Krok

Povarte polievku asi 15-20 minút, kým zemiaky zmäknú. Následne pomocou ponorného mixéra rozmixujte polievku, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.

5. Krok

Vráťte polievku na sporák a pridajte smotanu. Spolu už len v rýchlosti prevarte asi 5 minút. Na záver dochutte soľou podľa chuti.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4230 receptov

Mäsité jedlá

2034 receptov

Raňajky

1195 receptov

Mascarpone

295 receptov

Dezert

3213 receptov

Večera

3902 receptov

Pre diabetikov

633 receptov