:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/C3eUo7it9kxnoVdX8Rvs/5ed21ac7872bf767569e9859e40183.jpeg)
Zdroj: wmaster890 from Getty Images
Špargľová polievka z bielej špargle
Chutná špargľová polievka so smotanou, ktorú uvaríte do hodiny.
Ingrediencie
- 500 g špargľa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g maslo
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ a korenie
- 250 ml smotany na varenie
- muškátový oriešok
Najnovšie letáky
Postup
Špargle očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame. Nezabúdajme, že pri krájaní cibule sa snažíme nenarezávať jej koreňovú časť, aby sa nám cibuľa nerozpadla na kúsky.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme cibuľu a cesnak a opražíme do zlatista.
Pridáme špargľu a chvíľu podusíme. Zo svojej skúsenosti vám môžem povedať, že podusenie špargle dodá tejto polievke ešte lepšiu chuť.
Zalejeme ju vývarom, osolíme, okoreníme a varíme približne 20 minút.
Polievku rozmixujeme, prilejeme smotanu, nasypeme muškátový oriešok podľa chuti a necháme ju ešte chvíľku povariť.
Pred podávaním polievku ozdobíme kúskom uvarenej špargle.