REKLAMA
Zdroj: Pixabay: GutundTasty
Špagety carbonara bez vajec
Tento recept je skvelým riešením pre tých, ktorí si chcú vychutnať tradičnú carbonaru, ale nechcú alebo nemôžu konzumovať vajcia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Carbonara omáčka
- 200 g Pancetta
- 2 pl olivový olej
- 2 ks cesnak
- 240 ml smotana na varenie
- 50 g parmezán
Špagety
- 400 g špagety
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Uvarte špagety podľa návodu na balení a soľte vodu.
2. Krok
Medzitým na panvici na olivovom oleji opražte pancettu.
3. Krok
Pridajte strúčiky cesnaku a opečte ich spolu s pancettou.
4. Krok
Cesnak z panvice vyberte a pridajte smotanu na varenie. Nechajte na miernom ohni, kým sa omáčka nespojí.
5. Krok
Pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa nerozpustí.
6. Krok
Hotové špagety pridajte do panvice s omáčkou a premiešajte.
7. Krok
Podávajte horúce, posypte zvyškom parmezánu a podľa chuti koreňte.