REKLAMA
Šampiňónová omáčka
Omáčka je výborná,,rýchlovka a hodí sa ku všetkému, na cestoviny ,mäso alebo len na zemiaky namiesto tatarky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g šampiňóny
- 20 ml citrónová šťava
- 20 g maslo
- 300 ml smotana na varenie
- 20 g múka hladká
- štipka soli
- drvená rasca
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do hrnca si dáme rozpustiť maslo.
2. Krok
Pridáme nakrájané na plátky šampiňóny, biele -hnedé a citrónovú šťavu asi z 1/2 citróna .Spolu podusíme.
3. Krok
Osolíme okoreníme a pridáme drvený kmín.
4. Krok
V smotane na varenie rozmiešame hladkú múku a vlejeme k šampiňónom,,miešame a povaríme kým nám omáčka nezhustne,,je to cca 5 minút. Odstavíme ,,môžeme ešte dochutiť.
5. Krok
Omáčku môžeme podávať samotnú s knedľou, cestovinou, zemiakmi alebo k mäsu. Dobrú chuť!