REKLAMA

Zdroj: ALLEKO for iStockPhotos

Šalát z ružičkového kelu s pomarančom a orechmi

Zdravý, chrupavý šalát z ružičkového kelu s pomarančmi a orechmi. Perfektný šalát pre chladné ročné obdobie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Šalát

  • 500 g Ružičková kapusta Pridané do
  • 2 Pomaranče Pridané do
  • 100 g vlašské orechy Pridané do

Oblečenie

  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 PL citrónová šťava Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
  • 2 PL Balsamico Ocet Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pre šalát z ružičkového kelu očistite ružičkový kel, rozpolite ho a blanšírujte vo vriacej vode v hrnci. Potom ho scedíte a necháte vychladnúť. Nakrátko ho opečte na panvici v oleji.

2. Krok

Ošúpať pomaranče a nakrájať na plátky. Hrubo nasekať orechy.

3. Krok

Pre dresing zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, balzamový ocot, roztlačený cesnak, soľ a korenie v malej miske.

4. Krok

Rozokapr, pomaranče a orechy zmiešajte vo veľkej miske na šalát. Polejte dresingom a dobre premiešajte.

5. Krok

Pred podávaním nechajte šalát z ružičkovej kapusty trochu pretiahnuť. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov