REKLAMA
Zdroj: ALLEKO for iStockPhotos
Šalát z ružičkového kelu s pomarančom a orechmi
Zdravý, chrupavý šalát z ružičkového kelu s pomarančmi a orechmi. Perfektný šalát pre chladné ročné obdobie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Šalát
- 500 g Ružičková kapusta
- 2 Pomaranče
- 100 g vlašské orechy
Oblečenie
- 2 PL olivový olej
- 1 PL citrónová šťava
- 1 strúčik cesnaku
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
- 2 PL Balsamico Ocet
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pre šalát z ružičkového kelu očistite ružičkový kel, rozpolite ho a blanšírujte vo vriacej vode v hrnci. Potom ho scedíte a necháte vychladnúť. Nakrátko ho opečte na panvici v oleji.
2. Krok
Ošúpať pomaranče a nakrájať na plátky. Hrubo nasekať orechy.
3. Krok
Pre dresing zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, balzamový ocot, roztlačený cesnak, soľ a korenie v malej miske.
4. Krok
Rozokapr, pomaranče a orechy zmiešajte vo veľkej miske na šalát. Polejte dresingom a dobre premiešajte.
5. Krok
Pred podávaním nechajte šalát z ružičkovej kapusty trochu pretiahnuť. Dobrú chuť!