REKLAMA

Zdroj: ALLEKO for iStockPhotos

Šalát z ružičkového kelu s pomarančom a orechmi

Zdravý, chrupavý šalát z ružičkového kelu s pomarančmi a orechmi. Perfektný šalát pre chladné ročné obdobie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Šalát

  • 500 g Ružičková kapusta Pridané do
  • 2 Pomaranče Pridané do
  • 100 g vlašské orechy Pridané do

Oblečenie

  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 PL citrónová šťava Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
  • 2 PL Balsamico Ocet Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pre šalát z ružičkového kelu očistite ružičkový kel, rozpolite ho a blanšírujte vo vriacej vode v hrnci. Potom ho scedíte a necháte vychladnúť. Nakrátko ho opečte na panvici v oleji.

2. Krok

Ošúpať pomaranče a nakrájať na plátky. Hrubo nasekať orechy.

3. Krok

Pre dresing zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, balzamový ocot, roztlačený cesnak, soľ a korenie v malej miske.

4. Krok

Rozokapr, pomaranče a orechy zmiešajte vo veľkej miske na šalát. Polejte dresingom a dobre premiešajte.

5. Krok

Pred podávaním nechajte šalát z ružičkovej kapusty trochu pretiahnuť. Dobrú chuť!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4262 receptov

Mäsité jedlá

2046 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

301 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3263 receptov

Nátierky

270 receptov