REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B-3WQh0lYVjAQJDQBD4q/e2f4c61f2a598b0119bda73a35f19d.jpeg)
Zdroj: Canva
Rýchla zapekaná tekvica so syrom
Zapekaná hokkaido tekvica so syrom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- tekvicu hokkaido
- 1 Cibuľa
- 4 strúčikov cesnak
- 150 g tvrdého syru podľa vlastného výberu
- 150 g maslo
- soľ
- kmín
- ml. paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Tekvicu umyjeme, vyčistíme od jadierok a aj so šupkou nakrájame na menšie pásy.
2. Krok
Dáme na plech, pridáme olej, posypeme rascou a dáme piecť asi na 200 °C.
3. Krok
Nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak.
4. Krok
Keď je tekvica mierne opečená, posypeme ju cibuľou a cesnakom, osolíme, pridáme maslo nakrájané na menšie kúsky a pečieme ďalej.
5. Krok
Ak je už tekvica upečená dohneda, obložíme ju nakrájanými plátkami syru a jemne posypeme červenou paprikou.
6. Krok
Po rozpustení syra môžeme servírovať buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu či dusenej zelenine.