Zdroj: Canva

Rýchla dubáková omáčka

35 min
1
REKLAMA

Dubáková omáčka k steaku

35 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g hovädzia sviečkovica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • 300 g čerstvé huby Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 120 ml smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a nakrájame na cca 3 cm hrubé plátky. Mäso neklepeme, len ho rukami trošku postláčame. Dochutíme ho soľou, korením a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Z každej strany 5-6 minút. Mäso môžeme dať do alobalu na pár minút odležať-dôjsť.

2. Krok

V tej istej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, ak treba pridáme olej. Pridáme na menšie kúsky nakrájané huby a dusíme ich na miernom ohni. Dochutíme ich soľou, korením a zjemníme smotanou na šľahanie. Omáčka je hotová a môžeme podávať spolu s mäsom. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov