REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Rizoto z bravčového mäsa

Chutné klasické slovenské rizoto z bravčového pliecka.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g guľatozrnná ryža Pridané do
  • 300 g bravčové pliecko bez kosti Pridané do
  • 1 ks stredne veľka cibuľa Pridané do
  • 1 ks sterilizovaná zelenina hrášok mrkva kukurica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • repkový olej Pridané do
  • červená paprika mletá Pridané do
  • 100 g postrúhaný tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si poriadne premyjeme ryžu a necháme si ju odtiecť. Do hrnca di dáme olej a najemno nasekanú cibuľu.

2. Krok

Chvíľu pražíme a pridáme na malé kocky nakrájané bravčové mäso. Posolíme ho, pokoreníme a poprášime červenou papriku.

3. Krok

Podlejeme vodou a dusíme. Pred koncom dusenia, keď už je mäso skoro mäkké pridáme sterilizovanú zeleninu.

4. Krok

Ryžu si pripravíme obvyklým spôsobom. Uvaríme, udusíme prípadne pripravíme v mikrovlnnej rúre.

5. Krok

Na záver už len do mäsa pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou a môžeme podávať s nastrúhaným syrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov