REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Rizoto z bravčového mäsa

Chutné klasické slovenské rizoto z bravčového pliecka.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g guľatozrnná ryža Pridané do
  • 300 g bravčové pliecko bez kosti Pridané do
  • 1 ks stredne veľka cibuľa Pridané do
  • 1 ks sterilizovaná zelenina hrášok mrkva kukurica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • repkový olej Pridané do
  • červená paprika mletá Pridané do
  • 100 g postrúhaný tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si poriadne premyjeme ryžu a necháme si ju odtiecť. Do hrnca di dáme olej a najemno nasekanú cibuľu.

2. Krok

Chvíľu pražíme a pridáme na malé kocky nakrájané bravčové mäso. Posolíme ho, pokoreníme a poprášime červenou papriku.

3. Krok

Podlejeme vodou a dusíme. Pred koncom dusenia, keď už je mäso skoro mäkké pridáme sterilizovanú zeleninu.

4. Krok

Ryžu si pripravíme obvyklým spôsobom. Uvaríme, udusíme prípadne pripravíme v mikrovlnnej rúre.

5. Krok

Na záver už len do mäsa pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou a môžeme podávať s nastrúhaným syrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov