REKLAMA

Zdroj: belkolev for Freepik

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Pre bažanta

  • 1 Kus Bažant Pridané do
  • 1 PL olivový olej Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
  • 2 zväzok rozmarín Pridané do
  • 2 zväzok tymián Pridané do
  • 3 Strúčiky cesnaku cesnak Pridané do

Pre prílohu

  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 200 g Zelenina podľa výberu Pridané do
  • 1 PL maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Pre recept na bažanta predhrejte rúru na 180°C. Bažanta zvnútra aj zvonka ochuťte soľou a korením.

2. Krok

Bažanta vypchajte vetvičkami rozmarínu a tymianu, ako aj cesnakom a zviažte ho dokopy.

3. Krok

Rozohrejte olivový olej na panvici a opečte bažanta zo všetkých strán, kým nebude ľahko hnedý.

4. Krok

Bažanta položte do pekáča a pečte ho v rúre približne 60 minút, alebo kým nie je úplne upečený.

5. Krok

Medzitým varíte zemiaky v hrnci s osolenou vodou. Keď sú zemiaky uvarené, popučte ich s maslom na pyré.

6. Krok

Dusíte zeleninu v samostatnom hrnci, kým nie je mäkká.

7. Krok

Podávajte bažanta so zemiakovou kašou a zeleninou. Dobrú chuť! Naozaj špeciálne jedlo na sviatky!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1410 receptov

Obed

4483 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov