REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JCDGd8R7DgSEqFAHzy_s/2e8a8b05f84ac129957fff4845b641.jpeg)
RAW makové guľôčky s kokosom a citrónom
Cca 15–20 guľôčok
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 150 g datlí
- 80 g mletého maku
- 50 g strúhaného kokosu časť aj na obaľovanie
- 1⁄2 šťava z citróna plus trochu nastrúhanej kôry
- 2 pl kokosového oleja rozpusteného
- Štipka soli
- 1 pl voliteľne medu alebo agávového sirupu ak máš radšej sladšie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Datle zbav kôstok a v mixéri/food processore rozmixuj na pastu.
2. Krok
Pridaj mletý mak, kokos, citrónovú šťavu a kôru, kokosový olej a štipku soli. Mixuj, kým sa hmota pekne spojí.
3. Krok
Ak je hmota príliš suchá, pridaj ešte trošku citrónovej šťavy alebo kokosového oleja.
4. Krok
Z hmoty tvaruj malé guľôčky (veľkosť vlašského orecha).
5. Krok
Obaľ v strúhanom kokose alebo mletom maku.
6. Krok
Daj aspoň na 30 minút do chladničky, aby guľôčky stuhli a chute sa prepojili.
7. Krok
Tipy na obmeny: - namiesto citróna použi pomarančovú šťavu a kôru pre jemnejšiu, sladšiu chuť, - pridaj trochu mletej vanilky alebo škorice - môžeš ich obaľovať aj v kakae pre kontrast chuti