REKLAMA

Zdroj: ALLEKO from Getty Images

Pomaly pečené bravčové pliecko

Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 1 kus bravčové pliecko Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 2 čajové lyžičky mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do

Omáčka

  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 1 kus celer Pridané do
  • 2 kus paradajky Pridané do
  • 2 kus paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 500 ml Vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

210 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 150 stupňov a bravčové pliecko očistite a osušte.

2. Krok

Mäso potrite soľou, korením a nakrájaným cesnakom. Potom mäso premiešajte v olivovom oleji.

3. Krok

Vložte mäso do rúry na 1 hodinu bez poklopu.

4. Krok

Medzitým si pripravte zeleninu pre omáčku. Nakrájajte cibuľu, mrkvu, petržlen, celer, paradajky a papriku.

5. Krok

Po hodine vyberte mäso z rúry a pridajte nakrájanú zeleninu a mletú papriku. Pridajte aj vývar.

6. Krok

Zakryjte a vložte späť do rúry na 2 hodiny. Počas tohto času mäso párkrát potriete vývarom, aby neprepaľovalo.

7. Krok

Po uplynutí času vyberte mäso z rúry. Mäso by malo byť veľmi mäkké. Omáčku preceďte a podávajte k mäsu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov